Evenementen

The River

Beach-dienst 17 juni, start 10:30 uur

The River

Beach Kampen houdt kerkdienst    Beach-dienst op Van Heutszplein    Beach Kampen houdt op zondag 17 juni een feestelijke Beach-dienst met als thema ‘The River’. Deze openluchtdienst wordt gehouden op het tijdelijk aangelegde zandstrand op het van Heutszplein.   Op het stadsstrand van Beach Kampen langs de IJssel vinden gedurende tien dagen allerlei sportieve activiteiten plaats. De zondagse Beach-dienst maakt het gevarieerde programma helemaal compleet. Thema van de dienst is - heel toepasselijk voor de locatie - ‘The River’.   Spreker over het thema is Jeroen Kanis, die een korte overdenking houdt. Ook wethouder Geert Meijering en Brenda Siebrand leveren een bijdrage.   Muziek en samenzang worden verzorgd door het bekende gospelkoor de Euphonion Singers uit Wilsum onder leiding van Anton Jansma. Zij brengen mooie gospelsongs en geestelijke liederen ten gehore.   De Beach-dienst op het Van Heutszplein begint om 10.30 uur (inloop vanaf 10.00 uur (gratis koffie en koek). Gratis toegang met collecte. Er zal een collecte worden gehouden voor Daniel den Hoed stichting (www.danieldenhoedstichting.nl).     Voor meer informatie kunt u contact opnemen met john@beachkampen.nl     Handig om te weten: Iedereen is welkom! Er zijn diverse zit mogelijkheden (beperkt in aantal: zitzak, bank, kleedje, .... "onbeperkt": 1000m2 zand), een eigen stoel meenemen is ook mogelijk Bij slecht weer zal een alternatief programma worden geboden      Wie zijn de Euphonion Singers:   Een koor dat al ruim 45-jarig bestaat en ooit begonnen is als plaatselijk gospelgroepje. In de loop der jaren zijn de Euphonion Singers uitgegroeid tot een welhaast legendarisch koor met een indrukwekkende veelzijdigheid en kwaliteit, dat een unieke plaats inneemt in het Nederlandse korenveld. Sterke kanten: grote diversiteit in muziekstijlen en koorsounds, meeslepende uitstraling, sublieme solisten en breedheid van repertoire, dat met grote kundigheid en bijzondere geestdrift wordt gebracht. De Euphonion Singers zijn daardoor niet slechts binnen één bepaald muziekgenre te plaatsen. Het koor zingt minstens vijfstemmig; met de ruim 50 zangers en musici wisselen de nummers van pure koormuziek tot lichtvoetig of theatraal klassiek, rock, ballades, rauwe blues, levensverdiepende songs en dance. De Euphonion Singers staan vanaf het begin onder leiding van componist-arrangeur en muzikale duizendpoot Anton Jansma.  In de loop der jaren hebben de Euphonion Singers talloze concerten gegeven en muzikaal bijgedragen aan kerkdiensten, kerst(nacht)diensten of eigen bijzondere optredens verzorgd. Recent zijn de optredens in de Lambertusbasiliek te Hengelo, het Concerto Basilica in de Buitenkerk van Kampen, kerst in de vesting Elburg, en de bijdragen aan KIOK, de Hanzedagen en Sail Kampen.  www.euphonionsingers.nl    
Lees verder

Beachhockey 16 juni, start 12:00 uur

Zaterdagmiddag 16 juni 2018 staat Beach Kampen in het teken van beachhockey!   Wanneer Zaterdag 16 juni,  C- en D-jeugd: start 12:00 uur senioren, veteranen, trimhockey, gelegenheidsteams en A- en B- junioren: start 18:00 uur Waar Van Heutszplein Inschrijven Schrijf je in via  C- en D-jeugd: peter@pvk-architect.nl  Senioren, veteranen, trimhockey, gelegenheidsteams en A- en B- junioren; adriaanvdberg@home.nl       Voor de C- en D-jeugd organiseren wij ‘s middags een mix-toernooi met poulewedstrijden, kruisfinales en natuurlijke de grote finale. Voor de senioren, veteranen, trimhockey, gelegenheidsteams en A- en B- junioren organiseren wij 's avonds vanaf 18:00u het HCK Beachtoernooi!   Jeugd:Wil jij ook meedoen, geef je dan voor 2 juni 2018 op via de mail naar peter@pvk-architect.nl  met vermelding van je naam en het team waar je op het veld in speelt. Wij maken een mooie teamindeling en voor wedstrijdshirts wordt gezorgd. Senioren:Een DJ verzorgt de muziek, er komt een foodtruck en er is een beachbar. Kortom alle ingrediënten zijn aanwezig voor een gezellige avond met je hockeyvrienden op het strand! Willen jullie ook meedoen, geef je dan met je team (minimaal 5 spelers) voor 2 juni 2018 op via de mail naar adriaanvdberg@home.nl met vermelding van je team en de namen van de spe(e)l(st)ers.Het inschrijfgeld bedraagt € 20,- per team.  
Lees verder

Jumping Fitness 14 juni, start 18:00 uur

Wat is Jumping Fitness?Jumping fitness is een intensieve intervaltraining waarbij je je hele lichaam traint. Door de elastische vering van de trampolines worden spieren en gewrichten nauwelijks belast en dat maakt dat het zelfs voor mensen met knie- en gewrichtsklachten mogelijk is om te sporten, mits ze goed naar hun lichaam luisteren. Onze trampolines zijn belastbaar tot 200 kg. Een half uur Jumping Fitness één, liefst twee keer p.w. geeft hele mooie resultaten omdat je je hele lichaam traint en werkt aan je vetverbranding. Je gaat je er beter door voelen omdat er endorfine vrij komt wanneer je jumpt. Kortom: genoeg voordelen om het uit te proberen! Dit kan tijdens Beach Kampen. Wij zijn daar met onze trampolines op donderdagavond 14 juni en zullen daar twee workshops aanbieden: 18:15 - 18:45 19:00 - 19:30 Zin om deze fantastische sport uit te proberen? Geef je nu op via info@walkoflifestyle.nl met daarbij je naam, mobiele nummer en gewenst tijdstip.  
Lees verder

Beachtennis 13 juni, start 18:30 uur

Nieuw tijdens Beach Kampen 2018   Wanneer Woensdagavond 13 juni, start 18:30 uur, inspelen vanaf 17.30 uur Waar Van Heutszplein Inschrijven Via sportformulier. De kosten zijn €5,- per koppel   Beachtennis is een laagdrempelige strandsport die zorgt voor een perfecte combinatie van sport en plezier. Het is zeer geschikt voor zowel jong als oud en voor  racketsportbeoefenaars, volleyballers of niet-sporters. Beachtennis is in de jaren '70 ontstaan in Brazilië, maar de laatste jaren is het met succes overgewaaid naar de warmere Europese landen. Dus met het creëren van een echte "beach'sfeer", mag dit mooie spelletje uiteraard niet ontbreken.    Wie, wat, waar Het beachtennistoernooi vindt plaats op woensdagavond 13 juni op het Van Heutszplein in Kampen en begint om 18:30 uur. Er liggen vier beachtennisvelden en vanaf 17.30 uur zijn de velden beschikbaar om in te spelen. Materialen zoals de speciale rackets en ballen zijn aanwezig om te gebruiken. Je kunt meedoen vanaf 16 jaar en je dient je op te geven als tweetal. Vermeld in het opmerkingenvlak of je een herendubbel, damesdubbel of gemengd dubbel bent. Afhankelijk van het aantal opgaven worden er wedstrijden gespeeld van 15 minuten. Er wordt gespeeld in poules, met aansluitend een afvalschema (wederom afhankelijk van het aantal opgaven), dus iedereen speelt sowieso meerdere partijen.   Inschrijven Schrijf je in via het sportformulier. De kosten zijn €5,- per koppel, dit contant te betalen op 13 juni. Inschrijven kan tot zondag 10 juni 2018!   Vragen Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We zien je graag op 13 juni!   Doe je niet mee maar wil je wel genieten van de "tropische" sferen op het echte kamper stadsstrand kom dan de spelers aanmoedigen of kom gewoon lekker lounchen en genieten van lekkere opzwepende muziek die door een DJ ten gehore wordt gebracht en geniet daarnaast van een hapje en een drankje. Iedereen is welkom. 
Lees verder

Combinatie van strandsporten voor kinderen

Variatiebal en touwtrekken 13 juni, vanaf 13:30 uur

Combinatie van strandsporten voor kinderen

Variatiebal Woensdagmiddag 13 juni wordt er voor de jeugd een variatiebal toernooi georganiseerd. Variatiebal is een spel waarbij je in teams tegen elkaar speelt in vier verschillende sporten: hockey, voetbal, korfbal en trefbal. Een leuk spel waarbij je vier verschillende sporten beoefend op één middag! Lijkt het jou leuk om mee te doen? Schrijf je dan snel in!   Touwtrekken Ook voor de kinderen staat er touwtrekken op het programma. Leer spelenderwijs alle kneepjes van het touwtrekken in deze touwtrek clinic en bepaal wie het sterkste kinder touwtrekteam van Kampen heeft.   Wanneer Woensdag13 juni, van 13:30 uur tot 16:30 uur Waar Van Heutszplein Inschrijven Schrijf je in via het sportformulier.    Wat is variatiebal? Variatiebal/allesbal is een spel waarbij je in teams het tegen elkaar opneemt in vier verschillende sporten: hockey, voetbal, korfbal en trefbal. Aan de hand van de soort bal die er op het veld wordt gegooid door de scheidsrechter, wordt de desbetreffende sport gespeeld. Wanneer er wordt gescoord of alle spelers zijn afgegooid (trefbal), dan eindigt het spel en start het spel opnieuw met een andere bal. Het team dat de meeste spellen heeft gewonnen wint!    Wat is touwtrekken ?  En voor wie is touwtrekken? Touwtrekken is tegelijk een teamsport en een krachtsport. Er is geen enkele andere krachtsport waarbij het team zo belangrijk is. Een touwtrekteam moet niet alleen sterk zijn maar ook technisch en tactisch goed met elkaar kunnen samenwerken om te winnen. Tijdens de wedstrijd worden twee teams aan beide kanten van een 36 meter lang touw opgesteld en degene die het voor elkaar krijgt om de tegenstander vier meter mee te slepen wint. Touwtrekken is voor iedereen! Het maakt dus ook niet uit of je jong of oud bent, of dat je man of vrouw bent. Er zijn wedstrijden voor iedereen, dus ook voor ongetrainden/recreanten. Over het algemeen denkt iedereen dat touwtrekken een mannensport is, maar er zijn toch ook genoeg vrouwen teams die aan touwtrekken doen. Je kunt zelf bepalen op op welk niveau je speelt.   Inschrijven Schrijf je gratis in via het sportformulier. Inschrijven doe je voor de gehele middag, je hoeft je niet apart aan te melden voor Variatiebal of Touwtrekken. De middag start om 13:30 uur en duurt tot 16:30 uur.Inschrijven kan tot zondag 10 juni 2018!   Voor iedereen die meespeelt is er gratis ranja en een gezonde snack aanwezig.   Vragen Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We zien je graag op 13 juni!   Kun/wil je niet meedoen, kom dan je vriendjes en vriendinnetjes aanmoedigen. Neem je vader en moeder mee, de koffie staat klaar!  
Lees verder