Stichting Beach Kampen heeft zichzelf als doel gesteld jaarlijks een stadsstrand te realiseren in de historische binnenstad van Kampen om hier een unieke ‘beach’sfeer te creëren en in een leuke setting zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen.

Wat is Beach Kampen?
Beach Kampen is een stichting die in 2013 is opgericht door een aantal vrienden met een volleybalachtergrond.
Ons doel is in Kampen een jaarlijks terugkerend strand-evenement te organiseren, waarbij we het van Heutszplein omtoveren tot een heus stadsstrand aan de IJsselkade, waar volop gesport kan worden!

 

Nieuwe voorzitter
Bas Diender geeft na 5 edities Beach Kampen het voorzitterschap graag over aan John Klasens. Bas heeft de stichting opgericht en de kar 5 edities met erg veel plezier getrokken, maar wil graag tijd vrij maken voor iets nieuws. Uiteraard blijft Bas betrokken bij de stichting en de organisatie van Beach Kampen.

John is deelnemer van Beach Kampen van het eerste uur. John neemt deze uitdaging graag aan; “Het is een geweldig evenement met veel mogelijkheden, die moet blijven in deze prachtige Hanzestad! Het bestaansrecht van Beach Kampen is het sporten, laat dit nu ook prima te combineren zijn met ontspannen.” Deze aanvulling is de afgelopen editie ingezet en die wil John graag helpen verder te ontwikkelen. 

 

Waarom noemen we het in 2023 'Recycling Beach Kampen'?

Dat heeft alles te maken met het geweldige feit dat Recycling Kampen zich heeft aangemeld als hoofdsponsor voor 2023. Klasens: “Deze geweldige sponsor gaat voor ons kosteloos het zand verzorgen. Het gaat om een bedrag van enkele duizenden euro’s. En dat betreft ook de facilitering. Twaalf á dertien vrachtwagens die de gehele dag heen en weer rijden en een shovel die wordt gebruikt. Voorheen kwam dit bedrag uit het algemene sponsorpotje”, aldus Klasens.

 

Wat is er te doen op Beach Kampen?
De organisatie wil in Kampen graag een zo breed mogelijk publiek aanspreken en organiseert daarom diverse (sport)activiteiten.
Hierbij kun je denken aan; beachvolleybal, beachsoccer, beachtennis, beachkorfbal, beachhockey, een wedstrijd zandkastelen bouwen en ga zo maar door.

 

Hoe kunt u Beach Kampen ondersteunen?

  • Beach Kampen is altijd op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen tijdens het evenement
  • Sponsor worden? Bekijk hier keuzemogelijkheden voor 2023