Stichting Beach Kampen heeft zichzelf als doel gesteld jaarlijks een stadsstrand te realiseren in de historische binnenstad van Kampen om hier een unieke ‘beach’sfeer te creëen en in een leuke setting zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen.

Wat is Beach Kampen?
Beach Kampen is een stichting die in 2013 is opgericht door Bas Diender en een aantal vrienden.
Ons doel is in Kampen een jaarlijks terugkerend strand-evenement te organiseren, waarbij we het van Heutszplein omtoveren tot een heus stadsstrand aan de IJsselkade, waar volop gesport kan worden!

 

Waarom noemen we het in 2018 'Recycling Beach Kampen'?

Dat heeft alles te maken met het geweldige feit dat Recycling Kampen zich heeft aangemeld als hoofdsponsor voor 2018, Diender: “Deze geweldige sponsor gaat voor ons kosteloos het zand verzorgen. Het gaat om een bedrag van enkele duizenden euro’s. En dat betreft ook de facilitering. Twaalf á dertien vrachtwagens die de gehele dag heen en weer rijden en een shovel die wordt gebruikt. Voorheen kwam dit bedrag uit het algemene sponsorpotje”, aldus Diender.

Hij wijst ook op de organisatorische voordelen. “Ik kan me nu iets meer focussen op de organisatie van het evenement.” Bovendien heeft Diender wat betreft de organisatie hulp gekregen. “Na het schrappen van Beach Kampen in 2017 zijn verschillende mensen opgestaan. Ze vonden dat Beach Kampen niet uit beeld mocht verdwijnen en hebben zich bemoeid met de stichting.” Dat was precies zoals Diender het graag wilde zien. “Er was teveel werkdruk bij verschillende vrijwilligers. Daarom moest er iets gebeuren. Nu kan ik dingen delegeren.”

Door de komst van Recycling Kampen als sponsor en verschillende enthousiaste vrijwilligers ziet Diender de toekomst van Beach Kampen zonnig tegemoet. Nog één keer gaat hij als voorzitter van Stichting Beach Kampen de schouders eronder zetten. Hij heeft er alle vertrouwen in dat hij het stokje daarna aan een nieuwe voorzitter kan doorgeven en met een gerust hart afscheid kan nemen.

 

Wat is er te doen op Beach Kampen?
De organisatie wil in Kampen graag een zo breed mogelijk publiek aanspreken en organiseert daarom diverse (sport) activiteiten.
Hierbij kun je denken aan; beachvolleybal, voetvolleybal, beachsoccer, beachtennis, beachkorfbal, beachhockey, een wedstrijd zandkastelen bouwen en ga zo maar door.

 

Hoe kunt u Beach Kampen ondersteunen?

  • Wij zijn vrijwel altijd op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen tijdens het evenement
  • Donateurs kunnen lid worden van de club van 45
  • Sponsor worden? Bekijk hier keuzemogelijkheden voor 2018