Nieuw tijdens Beach Kampen 2018

Tijdens de 5e editie van Beach Kampen 2018 hebben we een nieuwe sport op de agenda staan: "Touwtrekken".

In deze workshop wordt met behulp van een stuk touw bepaald wie het sterkte team heeft. Wil jij bij het sterkste touwtrekteam van Kampen behoren, geef je dan snel op.

Na een uitleg van de theorie en een demonstratie door touwtrekteam "Het Loggertje" worden de krachten gemeten tussen de deelnemende teams.

 

Wanneer Zaterdag 13 juni, start 10:00 uur
Waar Van Heutszplein
Inschrijven Schrijf je in via het sportformulier.

  

 

Wat is touwtrekken ?

Touwtrekken is tegelijk een teamsport en een krachtsport. Er is geen enkele andere krachtsport waarbij het team zo belangrijk is. Een touwtrekteam moet niet alleen sterk zijn maar ook technisch en tactisch goed met elkaar kunnen samenwerken om te winnen. Tijdens de wedstrijd worden twee teams aan beide kanten van een 36 meter lang touw opgesteld en degene die het voor elkaar krijgt om de tegenstander vier meter mee te slepen wint.

 

Voor wie is touwtrekken?

 

Touwtrekken is voor iedereen! Het maakt dus ook niet uit of je jong of oud bent, of dat je man of vrouw bent. Er zijn wedstrijden voor iedereen, dus ook voor ongetrainden/recreanten. Over het algemeen denkt iedereen dat touwtrekken een mannensport is, maar er zijn toch ook genoeg vrouwen teams die aan touwtrekken doen. Je kunt zelf bepalen op op welk niveau je speelt.

 

Meedoen?

Deze eerste editie van Beachtouwtrekken vindt plaats op zaterdag 9 juni vanaf 10:00 tot 12:00 uur.

Geef je op voor deze eerste kennismaking met touwtrekken in kampen. Schrijf je in via het sportformulier.

Er zijn geen kosten verbonden aan deze clinic. Geef je op per team (van 6 personen). Heb je geen team tot je beschikking? Wees niet getreurd, schrijf je individueel in, dan zorgen wij ervoor dat je in een team wordt ingedeeld.

 

 

Tijdens het evenement wordt een spetterende demonstraties gegeven door een nationaal touwtrekteam. Op die manier kunnen de deelnemers de spelregels van het touwtrekken aanschouwen en wordt de sport op spectaculaire wijze gepromoot. 

Deze workshop wordt georganiseerd door Touwtrekteam het Loggertje uit Zeewolde.

Voor meer info:

http://www.ttthetloggertje.nl/

https://www.facebook.com/ttthetloggertje/videos/2012709272291293/